Zupa krem z selera z mleczkiem kokosowym

4.49 (176 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Pyszny, niezwykle aromatyczny krem z warzyw korzeniowych.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:


  • - seler (średni): 0.5 sztuki
    - ziemniak: 1 sztuka
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - bulion warzywny: 400 mililitrów
    - mleczko kokosowe: 200 mililitrów
    - czarny pieprz mielony: 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - podsmażona szynka parmeńska: 2 plastry
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z selera z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w kostkę. Następnie przesmażyć je na oliwie, zalać bulionem, a gdy będę pół-miękkie dodać mleczko kokosowe i gotować do pełnej miękkości.
    Zmiksować na krem, doprawić do smaku świeżo mielony czarnym pieprzem i odrobiną sosu sojowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować