Zupa krem ze skorzonery

4.5 (169 ocen)

Zapomniane warzywo a bardzo smaczne

Składniki:

  • -skorzonera 50 dkg
    -ziemniaki 2 sztuki
    -marchewka 1 sztuka
    -cebula 1 sztuka
    -śmietana 12 % 200 mililitrów
    -sól do smaku
    -biały pieprz do smaku
    -rozmaryn 1 szczypta
    -bulion drobiowy 600 mililitrów
    -pietruszka zielona 3 gałązki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem ze skorzonery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę.
    Umytą skorzonerę i marchew obrać , pokroić w kawałki.( najlepiej obierać skorzonerę w cienkich gumowych rękawiczkach)
    Obraną cebulę, pokroić w piórka.
  • 2. Wszystkie warzywa przełożyć do szybkowara, zalać bulionem, dodać rozmaryn i szczyptę soli.
    Zamknąć dokładnie szybkowar, zagotować.
    Gotować 15 minut na średnim płomieniu. Odstawić garnek na 15 minut żeby uszło ciśnienie.
  • 3. Dolać śmietanę, zmiksować doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Podgrzać zupę ale nie gotować. Nalewać w miseczki, posypać, podsmażoną marchewką na łyżeczce masła, posiekaną pietruszką.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować