Zupa krem ze skorzonery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę.
Umytą skorzonerę i marchew obrać , pokroić w kawałki.( najlepiej obierać skorzonerę w cienkich gumowych rękawiczkach)
Obraną cebulę, pokroić w piórka.
2.Wszystkie warzywa przełożyć do szybkowara, zalać bulionem, dodać rozmaryn i szczyptę soli.
Zamknąć dokładnie szybkowar, zagotować.
Gotować 15 minut na średnim płomieniu. Odstawić garnek na 15 minut żeby uszło ciśnienie.
3.Dolać śmietanę, zmiksować doprawić do smaku pieprzem i solą.
Podgrzać zupę ale nie gotować. Nalewać w miseczki, posypać, podsmażoną marchewką na łyżeczce masła, posiekaną pietruszką.
SMACZNEGO!!!
Komentarze