Zupa królika Bugsa

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Pełna marchewki oraz papryki, bez sztucznych dodatków, przyjemnie kremowa - aż nie sposób poprzestać na jednym talerzu.

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1l rosołu drobiowego
    500g marchwi
    2 czerwone papryki
    1-2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa królika bugsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy ze skórki i tniemy w plasterki, odkładamy. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i tniemy w kostkę. Tak przygotowane warzywa przekładamy do garnka i zalewamy rosołem. Całość gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20-25 minut do momentu zmięknięcia warzyw. Po tym czasie zupę ucieramy blenderem na jednolitą masę, doprawiamy wędzoną papryką, solą oraz pieprzem i ponownie zagotowujemy (jeśli zupa wyda się Wam zbyt gęsta warto dodać do niej odrobinę wody). Gotową zupę podajemy ciepłą z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować