Zupa pieczarkowa z kurczakiem

5 (154 ocen)

Smaczna aromatyczna zupa z dodatkiem delikatnego kurczaka.

Składniki:

  • 300 gram pieczarek
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    kawalek pora
    1 filet z kurczaka,
    150 ml śmietany
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    do smaku kucharek,
    do smaku bazylia,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 2 litrach wody gotujemy obrane warzywa i mieso z kurczaka ok 40 minut. nastepnie wyjmujemy warzywa , Marchewkę można zetrzeć na tartce i dodac do zupy. Pieczarki myjemy kroimy cienkie półplasterki i doprawione dusimy do miekości dodajemy do rosołu gotujemy 10 minut. Kurczaka wyjmujemy i dzielimy na mniejsze kawalki , Dodajemy do zupy. Śmietane hartujemy dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smku. Podajemy goracą wspaniale smakuje z grzankami.

Porady

pieczarki można również poddusić na maśle, będą mieć wspanialy smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować