Zupa pomidorowa z czosnkiem i świeżą bazylią

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

Lubię tradycyjną pomidorową, ale postanowiłam ją trochę urozmaicić.

  • 60 min

Składniki:

  • porcja rosołowa
    dwie marchewki
    jedna mała pietruszka
    kawałek selera
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    5 kulek ziela angielskiego
    jedna torebeczka ugotowanego ryżu
    vegeta,magi,pieprz
    trzy ząbki czosnku
    kilka listków świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z czosnkiem i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w słupki. W garnku gotujemy wodę, dodajemy warzywa i porcję rosołową. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Dodajemy czosnek. Doprawiamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Na końcu gotowania dodajemy świeżą bazylię i ugotowany ryż .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować