Zupa pomidorowa ze swojskich pomidorów i makaronem

4.5 (160 ocen)

Wspaniała zupa o zapachu pomidorów dojrzałych na słońcu w ogródku

Składniki:

  • - 4 skrzydełka z kurczaka lub 1 z indyka
    - 2 marchewki
    - 5 -6 dużych pomidorów lub 2 słoiki 1/4 l pomidorów w sosie własnym(przepis w mojej kolekcji )
    - 2 liście selera lub kawałek korzenia
    - 1 liść lubczyku
    - kostka rosołowa którą robię sama
    - cebula
    - sól pieprz do smaku
    - natka pietruszki kilka listków bazylii
    - 2 łyżki papryki w proszku słodkiej
    - makaron
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa ze swojskich pomidorów i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka włożyć do garnka zalać 3 l wody zagotować zdjąć cedzakiem powstały osad dodać marchew pokrojoną,dodać liście lubczyku selera lub kawałek korzenia,włożyć cebulę kostkę rosołowa ja dodaję swojską sól pieprz do smaku gotować rosół na małym ogniu
  • 2. Pomidory sparzyć obrać ze skórki wycisnąć pestki zmiksować gdy używam w zimę pomidory w sosie własnym też je miksuję
  • 3. Gdy rosół mamy już gotowy ,wyjąć z niego liście i cebulę Wlać zmiksowane pomidory i paprykę słodką gotować chwilę dodać posiekaną natkę pietruszki i bazylię w razie potrzeby doprawić podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem

Porady

Do zupy można dodać śmietaną .Wywar rosołowy można robić inny wg swoich upodobań,dobry jest też warzywny Pomidory można dać z puszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować