Zupa porowa z mięsem mielonym i makaronem

4.5 (165 ocen)

Jest to bardzo szybciutkie danie

Składniki:

  • - 0,5 kg mielonego
    - 0,5 kg pieczarek
    - 1 duży por (biała cześć)
    - 1,5 litra rosołu z kostki
    - zupa pieczarkowa z torebki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z mięsem mielonym i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy por pokrojony w małe paseczki i smażymy. Pieczarki gotujemy ok 15min w osolonej wodzie.Makaron (u mnie są to kokardki) gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do gotowego wywaru dodajemy odcedzone pieczarki, mięso z porem i ugotowany makaron zagęszczamy wsypując zupę pieczarkową z paczki, posypujemy natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować