Zupa wiejska

5 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...Jedna z potraw kuchni węgierskiej ,która bogata jest w specyficzne zapachy i smaki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 kg kiszonej kapusty
    200 g wędzonego boczku
    2-3 cebule
    200 g wędzonej kiełbasy
    1 szklanka kwaśnej śmietany
    1 łyżka mąki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    sól
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty razem z wytopionym tłuszczem. Cebulę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ,aż kapusta będzie miękka. Kiełbasę kroimy w plasterki ,dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiamy do smaku słodką papryką i solą. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy ,zagotowujemy ciągle mieszając. Podajemy z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować