Zupa z żołądków z pomidorami i papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niesamowity smak dzięki przyprawom

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg żółądków drobiowych (ja miałam kacze)
    5 pomidorów
    2 papryki czerwone
    marchewka
    3 ziemniaki
    gałązka rozmarynu
    łyżeczka tymianku
    łyżeczka majeranku
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz
    liść laurowy, ziele angielskie

Zupa z żołądków z pomidorami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy i kroimy na kawałki, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy do miękkości. W między czasie z pomidorów zdejmujemy skórkę, ziemniaki, marchewkę obieramy, paprykę oczyszczamy z pestek. Kroimy wszystko w kostkę i wrzucamy do gotujących się żołądków.Dodajemy zioła i doprawiamy solą i pieprzem.Gotową zupę zaprawiamy śmietaną

Porady

Aby skrócić czas gotowania najlepiej użyć szybkowaru

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy