Smaczna, syta zupka dla jaroszy. Oryginalny smak po dodaniu rozmarynu.
0 (0 ocen)
Porady
Fasolkę możemy dodać również drobną kolorową. Dla smakoszy mięska, wędlin, możemy dodać boczek wędzony lub kiełbasę. Pomidorki możemy zastąpić poza sezonem- koncentratem. Zupkę możemy podawać samodzielnie lub z pieczywem. Fasola, to bogate źródło białka, soli mineralnych, witaminy B. Jest bardzo pożywnym warzywem. Wskazana dla ludzi pracujących fizycznie, sportowców, dorastającej młodzieży. Dla cukrzyków, bo fasola zawiera błonnik, który spowalnia wchłanianie glukozy w jelitach. Czas przygotowania- bez namaczania podany, bo zbyt wiele przeliczań na min. Rozmaryn chroni serce, nerki, łagodzi stres. Doskonale wpływa na nasz wzrok. Ułatwia trawienie tłustych potraw, działa żółciopędne i zwalcza skutki skurczu żołądka.
Komentarze