Żurek zabielany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-1,5 LITRA WODY GOTUJE Z PRZYPRAWĄ KUCHAREK
-ZIEMNIAKI GOTUJE W OSOLONEJ WODZIE
--CEBULE KROJE WKOSTECZKE I SMAŻE NA MAŚLE (NIE MOŻE BYĆ SPALONA )
-CEBULKĘ DODAJĘ DO ŻURKU
2.-NA TEJ SAMEJ PATELNI SMAŻE POKROJONĄ NA PLASTERKI KIEŁBASĘ
-ROBIE ZASMAŻKĘ ŚMIETANA ,JOGURT ,MĄKA
-WLEWAM DO ŻURKU
-DAJE PRZYPRAWY :PIEPRZ,MAJERANEK ,SÓL DO SMAKU
3.-GDY ŻUREK LEKKO PRZESTYGNIE MIKSUJĘ GO BLENDEREM WTEDY STAJE SIE PUSZYSTY I KREMOWY RÓWNIEŻ CEBULKA JEST ZMIKSOWANA
4.-JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO
5.-PODAJEMY ŻUREK:))
Porady
-JEŚLI ŻUREK BĘDZIE ZA RZADKI ROBIMY DODATKOWĄ ZASMAŻKĘ JEŚLI ZBYT GĘSTY DODAJEMY WODY LUB BULIONU
Komentarze