Amoniaczki

5 (1 ocen)

  • 2 godz.

Kruche ciasteczka które długo zachowują świeżość.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 60 dag mąki krupczatki
    - 1 margaryna
    - 1 całe jajko
    - 2 żółtka
    - 1 szklanka cukru
    - 2 łyżeczki amoniaku (sparzyć gorącą wodą)
    - 2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Amoniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zarabiamy na jednolite ciasto. Ciasto wkładamy na noc do lodówki, ale można piec tego samego dnia.

    Rozwałkowujemy ciasto wycinamy ciasta, smarujemy białkiem posypujemy cukrem.

    Pieczemy 5-10 minut w temp. 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować