1.Mąkę, mleko, jajko, cukier i proszek do pieczenia miksujemy razem przygotowując ciasto naleśnikowe. Ciasto przelewamy do worka cukierniczego z małą końcówką (lub po prostu do mocnego worka foliowego i na rogu robimy mały otwór).
Rozgrzewamy olej na patelni.
Za pomocą worka wyciskamy na rozgrzany olej naleśnika w kształcie serca. Smażymy go z obu stron do zrumienienia. W ten sam sposób smażymy naleśnikowe serca tworząc pary- jedno serce zapełnione, drugie ażurowe.
2.Gotowe serca przekładamy dżemem. Wierzch całego serca smarujemy dżemem (grubość wg uznania). Dżem przykrywamy ażurowym naleśnikiem.
3.Serca układamy na talerzu. Polewamy rozpuszczoną czekoladą. (Czekoladę łamiemy w kostki i rozpuszczamy w garnuszku z dodatkiem mleka cały czas mieszając).
Komentarze