Ciasto:
25 dag mąki
3 dag drożdży
1/2 szklanki wody ciepłej
1 szczypta soli
3 łyżki oleju
nadzienie:
30 dag pieczarek
2 jajka na twardo
kawałek czerwonej papryki
kukurydza z puszki
ser żółty około 30 dag
kilka plasterków wędliny
przyprawa do zapiekanek
sól
pieprz
keczup
Babeczki z nadzieniem pizzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do mąki, dosypać szczyptę soli i wymieszać, dodać do tego olej i zagnieść gładkie ciasto które odstawić na 30 min.
Foremki do babeczek wysmarować olejem i wykleić cienką warstwą ciasta, nakłuć w kilku miejscach widelcem, ciasto posmarować keczupem.
2.posypać odrobiną startego sera, następnie kolejno napełniać babeczki pokrojonymi w cienkie plasterki pieczarkami, wędlina pokrojoną w paseczki i papryką pokrojoną w kostkę, dołożyć po plasterku jajka i łyżce kukurydzy, całość posypać startym serem i przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 st i zapiec babeczki około 10 min.
Komentarze