Babeczki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wymieszać z cukrem i śmietaną. Dodać do mąki i pozostałych składników i zagnieść ciasto.
2.Cebulkę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć aż odparuje sok, dodać startą na grubym oczku kapustę, podsmażyć i doprawić do smaku. Przestudzić, dodać jajko, wymieszać.
3.Ciasto rozwałkować i szklanką wykroić krążki. Na każdy nakładać farsz i formować bułeczki. Ja włożyłam je do foremek na babeczki. Odstawić aż bułeczki zaczną rosnąć. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na pół godziny. Smacznego :)
Porady
Na około 15 bułeczek.
Wierzch można posmarować białkiem i posypać kminkiem.
Komentarze