Babeczki kakaowe

4.5 (193 ocen)

  • 45 min

Proste, pyszne i puszyste babeczki kakaowe. Wspaniałe z dodatkiem ulubionej konfitury, ale też "na sucho". Nadają się na słodki deser do szkoły lub pracy.

  • 45 min

Składniki:

  • -180 g mąki pszennej
    -4 łyżki gorzkiego kakao
    -150 ml mleka
    -50 ml oleju
    -2 jaja
    -1/2 szklanki cukru
    -2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego

    Dodatkowo:
    -cukier puder oraz ulubiona konfitura
    -12 jednorazowych papilotek do babeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki ciasta i miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  • 2. Ciasto równomiernie wykładamy do ułożonych na blaszce papilotek. Blaszkę wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut na środkowej półce piekarnika (aż babeczki ładnie wyrosną i lekko pękną). Gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem. Możemy podać z ulubioną konfiturą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Piknik Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować