Co prawda do Wielkanocy jeszcze pełne dwa miesiące, ale już zaczynam próby odchudzanie świątecznych dań i deserów. Ta babka rozpoczyna fazę testów. Jestem z niej bardzo zadowolona, co prawda deser w wersji kryształek to żadna nowości ale w formie babki wygląda super, według mnie:)
4.5 (171 ocen)
Porady
*Do przygotowania warstwy różowej, można użyć truskawek, malin lub żurawiny. Gdy nie mamy owoców z powodzeniem można użyć dżemu-należy go rozpuścić w rondelku. Lekko przestudzić i połączyć z masą jogurtową-wersja będzie bardziej kaloryczna. * zamiast stevii do mas można dodać cukier puder- do różowej 4 łyżki , do białej 4-5 łyżek *każdą galaretkę rozpuściłam w 400 ml wody, to czego nie zużyłam do babki wykorzystałam do deseru dla dzieci *podana waga galaretek stężonych *porcja 100 g to 66 kcal
Komentarze