Bagietka z kiełbasą w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Bagietkę pokroić na 2 kawałki o długości kiełbasek.
- Przekroić wzdłuż tworząc 4 kanapki.
- Wydrążyć ze środka miąższ, posmarować masłem.
- Kiełbaski przekroić wzdłuż, paprykę obrać i pokroić na cienkie paseczki.
- Na dno kanapki położyć kolorowe paski papryki, na to położyć kiełbaskę wypukłością do wydrążonej części bagietki.
- Tak przygotowane kanapki ucisnąć, można przykryć deseczką i obciążyć.
- Jajka roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzać olej, maczać kanapki z obu stron w jajku i smażyć.
- Usmażone pokroić na małe kawałki, półksiężyce.
- Podawać od razu na ciepło.
Porady
Można przygotować kanapki wieczoremi ,odłożyć na noc do lodówki a rano usmażyć.
Komentarze