Baklazan z serem fetta i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Baklazana kroimy na plastry .Nastepnie solimy ,aby puscil sok i pozbyl sie goryczki .Robimy marynate z oliwy z oliwek ,czosnku i pieprzu -ewntualnie odrobina soli i cukru. Nacieramy marynata plastry baklazana i odstawiamy na kilka minut . W tym czasie kruszymy ser fetta , dodajemy pokrojone w paseczki pomidory i wlewamy troszke zalewy z pomidorow ,dodajemy oregano i pieprz wedlug uznania. Nastepnie na grilu lub patelni grillowej mocno rozgrzanej kladziemy baklazany i grillujemy kazdy z jednej strony ,nastepnie odwracamy i kladziemy po troche farszu ,przykrywamy drugimy plastrem baklazanu ,strona juz gotowa do srodka ,obracamy tak aby wszystkie strony byly z paseczkami ...uff ,ciezko opisac :).
Porady
Swietnie pasuje do obiadow miesnych ,jako samodzielna przystawka.
Komentarze