1.1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , a na końcu dodać kakao i lekko wymieszać . Wlać w formę do pieczenia . Piec w temp. 160-180 stopni ok. 30-35 minut.
2.Galaretki rozpuścić według przepisu z opakowania.
3. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić ze śnieżką , dodając cukier , kakao , na końcu letnią żelatynę.
4. Przekładanie ciasta: Na biszkopt ułożyć czerwoną tężejącą galaretkę , następnie połowę masy z bitej śmietany . Na masę ułożyć zieloną tężejącą galaretkę , a następnie ułożyć resztę bitej śmietany. Na koniec wierzch należy udekorować białą tartą czekoladą.
Porady
Do galaretek można dodać mniej wody niż w przepisie z opakowania , aby szybciej stężała i lepiej trzymała się na ciastku. Nie mając 2 śnieżek można dodać więcej żelatyny (ok.5 łyżeczek)
Komentarze