Barszcz czerwony

5 (175 ocen)

pyszna domowa zupa przygotowana z jesiennych warzyw, których mamy teraz do woli

Składniki:

  • 4 ziemniaki ,
    1 marchew,
    4 buraki,
    2 liście laurowe,
    2 ziela angielskie,
    sól, pieprz, odrobina cukru, jarzynka,
    2 łyżki słodkiej śmietanki,
    ¼ cebuli,
    olej do smażenia
    1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obieramy cienko, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy marchew startą na tarce oraz ziele, liść i jarzynkę, gotujemy do miękkości buraków. W tym czasie gotujemy ziemniaki. Gdy buraki będą miękkie zaprawiamy śmietaną, dodajemy cukier, ocet i resztę przypraw, chwilę gotujemy. Ziemniaki tłuczemy, cebulę kroimy w piórka, smażymy na oleju. Cebulą krosimy ziemniaki. Przed podaniem można posypać posiekaną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować