Bezglutenowe pucharki śniadaniowe

0 (0 ocen)

  • 5 min

Proste, pyszne i cieszące oko śniadanie. A do tego lekkie i bez glutenu...

  • 5 min

Składniki:

  • 1 szkl kaszy jaglanej ekspandowanej
    1 mały jogurt naturalny
    2 duże łyżki dżemu z dzikiej róży
    2 łyżki posiekanej mieszanki orzechów

Bezglutenowe pucharki śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy dwa pucharki. Do każdego pucharka wsypujemy po 1/2 szkl kaszy jaglanej ekspandowanej. Na kaszę delikatnie kładziemy łyżką jogurt naturalny- na każdy pucharek po połowie jogurtu. Na jogurcie układamy po jednej łyżce dżemu. Posypujemy posiekanymi orzechami. Podajemy od razu lub układamy warstwami w słoiczku i zabieramy ze sobą. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy