Biszkopt z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w okrągłej formie, w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż.
2.Krem: Ugotować budyń z cukrem z podaną ilością mleka. Przestudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Nadal ucierając, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Krem powinien być lekki i puszysty.
3.Poncz: Zagotować wodę z cukrem. Dodać sok z 1/2 limonki lub cytryny. Ostudzić.
4.Płaty biszkoptu nasączyć ponczem i przełożyć kremem. Wierzch biszkoptu również posmarować kremem. Udekorować wg uznania.
Komentarze