Biszkopt bazyliowy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wspaniały, aromatyczny biszkopt bazyliowy z bitą śmietaną i truskawkami macerowanymi w syropie z dzikiego bzu

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bazylia (same liście): 1 szklanka
    - cukier do pieczenia: 150 gramów
    - masło w temeraturze pokojowej: 100 gramów
    - mąka: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - truskawki świeże posiekane: 1 szklanka
    - bita śmietana: 1 szklanka
    - syrop z dzikiego bzu: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Bita śmietana

Biszkopt bazyliowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście bazylii utrzeć w malakserze z cukrem - powstanie masa przypominająca w konsystencji mokry piasek. Masło utrzeć na puch, dodawać po jednym jajku oraz cukier bazyliowy. Na koniec dosypywać stopniowo przesianą mąkę z odrobiną soli. Gdy masa będzie jednolita, przełożyć ją do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 20 cm i wstawić na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.
    Upieczony i lekko przestudzony biszkopt udekorować bitą śmietaną i truskawkami namoczonymi wcześniej w syropie z dzikiego bzu . POEZJA!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Bazylia Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować