Biszkoptowe tartaletki z kremem malinowym i truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier, nadal ubijając. Następnie miksując na najniższych obrotach dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przekładamy do przygotowanych wcześniej foremek.*Pieczemy ok.20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.Studzimy na kratce.
*ja używam silikonowych foremek do tartaletek
2.Śmietankę ubijamy na sztywno pod sam koniec dodając cukier, zmniejszamy obroty i dodajemy przecier malinowy. Delikatnie mieszamy.
Każdy spód biszkoptowy wypełniamy kremem malinowym, dekorujemy świeżymi owocami i ew tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.
Komentarze