BITKI Z SZYNKI Z SUSZONYMI WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

TAKIE DANIA Z DUŻĄ ILOŚCIĄ SOSU BARDZO LUBI MÓJ MĄŻ

  • 2 godz.

Składniki:

  • OK 1KG SZYNKI WP, 2 DUŻE CEBULE, PÓŁ OPAKOWANIA SUSZONYCH WARZYW, SÓL, PIEPRZ, MĄKĄ, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO,

Bitki z szynki z suszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SZYNKĘ KROIMY W PLASTRY NASTĘPNIE PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM OBTACZAMY W MĄCE I OBSMAŻAMY NA PATELNI Z OBU STRON. CEBULĘ KROIMY W PIÓRA. TAK PODSMAŻONĄ SZYNKĘ PRZEKŁADAMY DO GARNKA MIĘDZY MIĘSO UKŁADAMY POKROJONĄ CEBULĘ I WSYPUJEMY SUSZONE WARZYWA. ZALEWAMY MIĘSO WODĄ ABY BYŁO LEKKO PRZYKRYTE. DODAJEMY 3 LIŚCIE LAUROWE KILKA ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO. DUSIMY OK 1,5H ABY MIĘSO BYŁO MIĘKKIE. W MIEDZY CZASIE DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY. POD KONIEC DUSZENIA ZAGĘSZCZAMY 2ŁYŻKAMI MĄKI ROZPUSZCZONEJ W PÓŁ SZKLANKI WODY

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy