Bitki z szynki z suszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SZYNKĘ KROIMY W PLASTRY NASTĘPNIE PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM OBTACZAMY W MĄCE I OBSMAŻAMY NA PATELNI Z OBU STRON. CEBULĘ KROIMY W PIÓRA. TAK PODSMAŻONĄ SZYNKĘ PRZEKŁADAMY DO GARNKA MIĘDZY MIĘSO UKŁADAMY POKROJONĄ CEBULĘ I WSYPUJEMY SUSZONE WARZYWA. ZALEWAMY MIĘSO WODĄ ABY BYŁO LEKKO PRZYKRYTE. DODAJEMY 3 LIŚCIE LAUROWE KILKA ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO. DUSIMY OK 1,5H ABY MIĘSO BYŁO MIĘKKIE. W MIEDZY CZASIE DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY. POD KONIEC DUSZENIA ZAGĘSZCZAMY 2ŁYŻKAMI MĄKI ROZPUSZCZONEJ W PÓŁ SZKLANKI WODY
Komentarze