Sezon grillowy w pełni więc polecam Wam błyskawiczny i ostry sos na na bazie majonezu z chilli, który podkreśli smak wszystkich grillowanych mies, a także sprawdzi się świetnie w kanapkach.
10 min
Składniki:
2 łyżki majonezu
2 łyżka jogurtu naturalnego
1-2 papryczki chilli ( w zależności od stopnia ostrości )
Sól, pieprz
Błyskawiczny sos majonezowy z chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryczkę chilli bardzo drobno siekamy lub miksujemy, dodajemy majonez, jogurt i jeśli chcemy aby sos był bardzo gładki całość miksujemy raz jeszcze. Jeśli chili ma być wyczuwalna drugie miksowanie pomijamy. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut aby smaki się połączyły, serwujemy jako dodatek do dań z grilla.
Komentarze