Brzoskwiniowa delicja

4.5 (143 ocen)

  • 50 min

Pyszne ciasto, bardzo łatwe do przygotowania.

  • 50 min

Składniki:


  • 400ml mleka
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    200g masła
    80 herbatników
    1 puszka brzoskwiń
    1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brzoskwiniowa delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu (z mniejszą ilością mleka,ok 200ml. na jedną porcję) Wystudzić. Masło zmiksować na puch a następnie dodawać porcjami ostudzony budyń, nie przestając mieszać.

    Galaretkę rozpuścić w 500ml gorącej wody. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki.

    W blaszce wyścielonej folią spożywczą ułożyć warstwę herbatników, na to 1/3 kremu budyniowego, wierzch przykryć 1/3 owoców.

    Następnie na warstwę brzoskwiń ułożyć kolejne 20 herbatników. 1/3 kremu budyniowego, 1/3 brzoskwiń, resztę ciastek, pozostały krem oraz owoce. Całość przykryć tężejącą galaretką brzoskwiniową.

    Przed podaniem ciasto chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować