Bukiet sałat z filetem z kurczaka z papirusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszankę sałat przesypujemy do miski,rzodkiewkę obieramy z łodyżek, ogórka ze skórki kroimy w plasterki razem z pomidorem.Kukurydzę i oliwki osączamy z zalewy, mieszamy z pozostałymi składnikami.
2.Pierś z kurczaka myjemy kroimy na większe kawałki, umieszczamy na jednej stronie papirusa nasączonego ziołami, przykrywamy drugą stroną.Kładziemy na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu! i smażymy do momentu aż będzie miękka, zostawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.
3.Przygotowujemy sos:
Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem i musztardą, bazylią , dolać oliwę ubić trzepaczką , polać sałatkę i podawać.
Smacznego!
Komentarze