Bułki z parówką i żółtym serem a`la hot - dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto - powinno być jednolite i nie kleić się do rąk. Odstawić do podwojenia objętości (ok. 30 min). Potem znów wyrobić, a następnie podzielić na 8 części.
2.Każdy kawałek rozwałkować, na tyle szeroki by zmieścił parówkę. Na jednym brzegu, położyć sera żółtego i parówkę.
3.Następnie zrolować (nie do końca), ponacinać paski,
4.posmarować rozkłóconym jajkiem
5.i zrolować do końca.
6.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na kilkanaście minut - wówczas będą jeszcze bardziej puszyste i delikatne. Każdą bułeczkę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ziarnem sezamu.
7.Piec w 200°C przez 15 - 20 minut, aż bułki zrobią się rumiane.
Komentarze