Buraczany torcik sałatkowy

0 (0 ocen)

Słodki smak pieczonych buraczków połączony z serkiem chrzanowym, całość posypana kiełkami buraka, pora i słonecznika.

Składniki:

  • proporcje na tortownicę o średnicy 20cm:
    1 kg pieczonych buraków w mundurkach
    450 g twarogu
    200 g serka śmietankowego
    150 g chrzanu
    sól
    pieprz

    wykończenie:
    kiełki buraka, pora i słonecznika
    pieczony burak
    kilka listków sałaty
    papryczki sweet drops

Buraczany torcik sałatkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obieramy, a następnie kroimy na jak najcieńsze plasterki.

    Twaróg, serek śmietankowy oraz chrzan mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    W tortownicy układamy warstwami buraki i serek do wykończenia składników. Torcik delikatnie wyjmujemy z tortownicy i przekładamy na paterę ozdabiamy kiełkami, papryczkami oraz różą z buraka. Torcik można podawać od razu po zrobieniu. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy