Buraczany tatar z mięsem i musem z rukoli i chrzanu

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo szybkie i smaczne danie. Buraczek w połączeniu z mięsem fajnie się komponuje z musem z rukoli i chrzanu. Serdecznie polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duży burak czerwony
    0,15kg mięsa mielonego drobiowego
    100g rukoli
    1 cebula
    4 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka chrzanu tartego ze słoika
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka octu
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Buraczany tatar z mięsem i musem z rukoli i chrzanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-23733tg 1. Buraki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki doprawić solą, pieprzem dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać.
  • 2. Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić podsmażyć na oliwie dodać mięso mielone, smażyć koło 10 minut.
  • image-01r544t 3. Mus : 80g rukoli zmiksować blenderem dodać śmietanę, chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • image-0ak02de 4. Do okrągłego pojemnika o średnicy 11cm włożyć podsmażone mięso mielone z cebulą następnie buraczki dobrze wszystko ugnieść łyżką. Pojemnik odwrócić do góry nogami na talerz i zdjąć pojemnik. Na wierzchu ułożyć 2 łyżki musu z rukoli, listki rukoli oraz udekorować talerz musem i rukolą.Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować