BURGERY Z KASZY JAGLANEJ I BIAŁEJ FASOLI – dietetyczne, wege

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Taka odmiana od klasycznego burgera i świetny dodatek zarówno do bułki, jak i samodzielne danie na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( dla 2 osób )

    * ugotowana kasza jaglana – 1 szkl
    * biała fasola ( z puszki ) – 0,5 szkl
    * mała czerwona papryka – 1 szt
    * cebula – 1 szt
    * czosnek – 2 ząbki
    * jajko – 1 szt
    * mąka żytnia – 3 czubate łyżki
    * sól, pieprz, papryka ostra
    * odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery z kaszy jaglanej i białej fasoli – dietetyczne, wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wypłukaną kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, dodajemy odsączoną z zalewy fasolę, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz posiekaną i odrobinę podsmażoną cebulkę.

    Wrzucamy posiekany czosnek oraz przyprawy – wyrabiamy.

    Formujemy niewielkie burgery i smażymy po kilka minut z każdej strony na odrobinę natłuszczonej patelni.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kasza Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować