camembert zapiekany z szynką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny, płynny w środku ser camembert połączony z chrupiącą szynką i warzywami.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 sery okrągłe camembert
    pół marchewki
    2 brukselki
    kawałek pora
    kilka różyczek kalafiora
    kilka fasolek szparagowych
    kawałek papryczki chili
    plasterek ulubionej szynki, u mnie parmeńska
    gomashio

Camembert zapiekany z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z serka delikatnie odkrawamy wierzchnią pleśń, tak by odkryć kremowy środek serka. Serek odkładamy do małego naczynka do zapiekania, lub na blachę wyłożoną pergaminem.
  • 2. Warzywa dość drobno siekamy, wciskamy w serek, szynkę kroimy w paseczki i układamy na wierzchu, posypujemy gomashio. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach C.

Porady

Gomashio to japońska sól sezamowa: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/gomashio-japonska-sol-sezamowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy