Cannelloni z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy razem z pomidorami i cebulą w drobniutką kostkę.
Kurczaka oprószamy solą, pieprzem oraz paprykami.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy ze słoiczka i podsmażamy na niej na rumiano kurczaka, dodajemy cebulę i pomidory, a na końcu przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na patelnię wrzucamy mascarpone i mieszamy do chwili aż się rozpuści.
2.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, rurki napełniamy farszem za pomocą łyżeczki i układamy je obok siebie w formie.
W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos i zalewamy nim makaron.
Naczynie przykrywamy, pieczemy potrawę w nagrzanym do 200' piekarniku ok. 40 minut.
Komentarze