Chińska sałatka z dodatkiem brzoskwini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę,posypujemy przyprawą do kurczaka,smażymy na złoty kolor. .Kapustę drobno szatkujemy,dodajemy do niej pokruszony makaron ,dołączone do zupek przyprawy,paprykę pokrojoną w kostkę,odsączoną kukurydzę ,ostudzone mięso oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie .Całość łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku.Taką sałatkę najlepiej podajemy na drugi dzień,gdyż makaron musi zmięknąć.
2.Babeczki:Mąkę przesianą przez sito razem z solą wsypać na stolnicę,dodać masło,siekać nożem,skropić wodą,następnie szybko wyrobić,ufrmować kulę,zawinąć w folię i schłodzić przez około godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkować,podzielić na części.Foremki natłuścić ,obsypać mąką,i wyłożyć ciastem dno i boki foremek,nakłuć widelcem,wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec przez około 15 min. w temp.180 st.C.
3.Sałatkę rozłożyć na babeczkach,udekorować brzoskwinią i natką.
Komentarze