Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce

5 (175 ocen)

  • 20 min

Obiadowa propozycja na dziś. Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce z kolorowym sosem.

  • 20 min

Składniki:

  • – 1 podwójna pierś kurczaka
    – 1 jajko
    – bułka tarta PANKO
    – 1 łyżka ziół włoskich (oregano, bazylia, cząber, majeranek)
    – 1 łyżka parmezanu
    – sól, pieprz, oliwa z oliwek lub olej do smażenia

    Na sos potrzeba:

    – 3 łyżki keczupu
    – 1 łyżka sosu BBQ
    – 1 łyżka gruboziarnistej ostrzejszej musztardy
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiący kurczak w serowo-ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozdzielamy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem i ziołami włoskimi. Jajko rozkłócamy z odrobiną soli i pieprzu na osobnym talerzyku.
  • 2. otlety panierujemy kolejno w jajku, i bułce tartej PANKO. Kotlety smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju lub oliwy, z obu stron na złoto.
  • 3. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na sos. Kotlety podajemy np. z ryżem, colesławem, lub innymi ulubionymi dodatkami obiadowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować