1.Biszkopt: ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy cukier, żółtka, przesiewamy mąkę z proszkiem i dodajemy olej. Masę dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy wiórki, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel, do czwartej mak. Wylewamy na przemian tworząc wzorki na blaszkę o wymiarach 23x36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min w 180*C. Studzimy. Przekrawamy na pół.
2.Krem: gotujemy budynie na mleku, studzimy, miksujemy z margarynami, dodajemy do smaku cukru pudru.
3.Galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklanki wrzątku. Odstawiamy do stężenia. Kroimy brzoskwinie na plastry, arbuza w kostkę.
4.Ułożenie ciasta: 1 część biszkoptu, 1/4 kremu- herbatniki czekoladowe-2/4 kremu- 2 część biszkoptu- 1/4 kremu- brzoskwinie i arbuz zalane galaretkami brzoskwiniowymi.
Smacznego !
Komentarze