Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami i jogurtową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piec w 175* ok.60 min.
2.Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
3.ciasto-Czekolady z 50 g. margaryny rozpuścić nad parą.Przestudzić do letniego.Brzoskwinie pokroić w cząstki.Albo z puszki, odsączyć i pokroić.
4.Resztę margaryny,zmiksować z cukrem. Potem z letnią czekoladą i śmietaną.Dodawać po jednym jajku i dalej miksować.Przesiewać mąkę z proszkiem ,kakao i wymieszać .Można mikserem. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia (30x40).
5.owoce-Na górę wyłożyć cząstki brzoskwiń.
6.krem-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem,śmietaną a na koniec z przesianymi budyniami.
Wylać na brzoskwinie. Piec w 175* ok.60 min.
Komentarze