Ciasto agrestowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić z cukrem. Osobno ubić żółtka z octem i proszkiem do pieczenia, połączyć z białkami i ubić. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Upiec w temp. 180 stopni C.
2.Na biszkopt wyłożyć owoce agrestu.
Z kompotu, budyniu i 7 łyżek cukru ugotować budyń i gorący wylać na owoce.
3.Masło roztopić, dodać cukier i podgrzewać mieszając aż cukier połączy się z masłem. Dodać kokos, przemieszać i zdjąć z ognia. Dodać 2 surowe jajka, wymieszać, wylać na budyń i piec około 30 min.
Porady
Ja robię ciasto z kompotu zrobionego przeze mnie latem. Do litrowego słoika daję pełno owoców, aby starczyło na ciasto, a kompot potem rozcieńczam z wodą.
Komentarze