1.Sposób wykonania biszkoptu - Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli ,ciągle ubijając dodajemy na przemian żółtka i cukier .Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą i delikatnie łączymy z masą jajeczną mieszając łyżką drewnianą .Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia,pieczemy 40 min w 180 stopniach (do suchego patyczka) Biszkopt studzimy.
wielkość formy - 38/25
2.Masa budyniowa - w 1 szklance mleka rozmieszać cukier ,mąkę i żółtka ,resztę mleka zagotować.Do gotującego mleka wlać rozmieszane składniki ciągle mieszając aż masa zgęstnieje. Gdy masa wystygnie zmiksować z masłem.
Śmietanki Śnieżki ubić tak jak pisze na opakowaniu.
3.Układanie; Biszkopt
Masa budyniowa
Herbatniki
Masa krówkowa 2 puszki.
Krakersy
Bita śmietana
Starta gorzka czekolada
Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc .
Porady
Zamiast potartej czekolady ciasto można posypać kakao .
Komentarze