Ciasto black&white

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Jest to ciasto dość słodkie i jednocześnie delikatne.. Chocprzygotowanie zajmuje trochę czasu to jego smak w pełni wynagradzapoświęcony czas.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj
    7 łyżek mąki 2 łyżki kakao
    5 łyżek cukru
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa budyniowa:
    0,5 l mleka
    2 budynie waniliowe z cukrem
    3 żółtka
    Cukier puder
    250 g masła
    Masa smietankowa:
    0,5 l śmietany kremówki
    2 opakowania smietan-fixu
    Cukier puder
    Dodatkowo:
    Gotowa Polewa czekoladowa lub sos tiramisu
    2 paczki krakersów
    Puszka masy kajmakowej
    Paczka migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto black&white - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj biszkopt. Jajka ubij z cukrem na puszystą białą masę.
    Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Przełóż na formę o
    wymiarach 24 na 38 cm. Piecz około 25 minut w temperaturze 160-180 stopni.
  • 2. Przygotuj masę budyniową. Szklankę budyniu zagotuj, a resztę
    rozmieszaj z budyniami i żółtkami. Wlej do gotującego się mleka.
    Wystudzony budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem.
  • 3. Żelatynę rozpuśc w niewielkiej ilości wrzącej wody. Przestudzoną
    dodaj do ubitej śmietany. Dodaj cukier puder do smaku.
  • 4. Ma biszkopt rozsmaruj polewę, wyłóż masę budyniową krakersy, masę
    krówkową, drugą warstwę krakersów, masę śmietankową. Wierzch osyp
    migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować