Ciasto grylażowe z karmelizowanymi brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wafle pokruszyć,Masło roztopić,dodać cukierki,mieszając całkowicie rozpuścić na wolnym ogniu następnie dodać ryż,wafle,kakao oraz migdały,całość wymieszać.
Gęstniejącą masę przełożyć do tortownicy 26 cm wyłożoną folią spożywcza i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
2.Kremówkę ubić z cukrami na sztywno i wyłożyć na stężony spód ciasta,równomiernie rozprowadzić.Posypać kakao i płatkami migdałowymi.Schłodzić.
3.Brzoskwinie umyć,usunąć pestki następnie pokroić w ósemki i skropić nalewką.
Na patelni roztopić masło,wsypać cukier trzcinowy,i cały czas mieszać,aż zrobi się karmel następnie włożyć pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać,aby owoce pokryły się karmelem i przez chwilę jeszcze potrzymać na ogniu aż brzoskwinie będą miękkie,ale nie za długo by się nie rozpadły.Odstawić do przestudzenia i poukładać na bitej śmietanie.
Komentarze