Ciasto kokosowo-malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na biszkopt ubić białka z odrobiną soli, dodać cukier i żółtka. Do ubitych jajek wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, wlać na końcu olej, wymieszać i wylać do foremki wyłożonej pergaminem o wym.22x38 cm. Upiec w temp.160 stopni ok. 40 minut.
2.Na placek kokosowy ubić białka z odrobiną soli, dodawać małymi porcjami cukier. Do ubitej piany wsypać kokos, wymieszać i wylać do foremki wyłożonej pergaminem. Piec ok. 40 minut w 160 stopniach.
3.Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i ostudzić.
4.Śmietankę ubić z cukrem, dodać serki waniliowe. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklance wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą wlewać cienkim strumieniem do masy.
5.Biszkopt naponczować, posmarować częścią masy śmietankowej, położyć placek kokosowy, dać resztę masy śmietankowej. Na masę poukładać maliny lekko wciskając je w masę.
Komentarze