CIASTO KOKOSOWE Z MIODEM

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Wilgotne i puszyste ciasto dla wielbicieli kokosu i miodu. Przepis z zeszytu mojej mamy.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:

    1 kostka margaryny KASIA

    1/2 szklanki wody

    2 szklanki cukru

    4 łyżki kakao

    1 cukier waniliowy



    dodatkowo:

    3 szklanki mąki tortowej

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    4 jajka



    SKŁADNIKI NA MASĘ KOKOSOWO-MIODOWĄ:

    2 łyżki miodu

    15 dkg masła

    3/4 szklanki cukru

    1 cukier waniliowy

    20 dkg kokosu

    7 łyżek wody
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Kasię, wodę, cukier, kakao i cukier waniliowy zagotować. Odlać 1/3 część i odłożyć.

    Do pozostałej części dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubite jajka.
  • 2. MASA KOKOSOWO - MIODOWA: Wszystkie składniki przesmażyć ciągle mieszając aby kokos się nie przypalił.
  • 3. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C.

    Formę do pieczenia o wymiarach 23x30cm smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia.
  • 4. Wylewamy przygotowaną masę na ciasto, następnie wykładamy łyżką masę kokosowo - miodową i wylewamy pozostawioną 1/3 polewy.
  • 5. Pieczemy około 45-50 minut na suchy patyk.
  • CIASTO KOKOSOWE Z MIODEM 6. UWAGA:Ciasto ma być w środku wilgotne. Gdy będziemy za długo piec będzie za suche.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować