Ciasto kawowe z kokosową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy aż wszystko się połączy. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do ubitej piany i mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i kroimy na dwa blaty.
2.Masa kawowa
Do garnka wrzucamy żółtka, cukier, śmietankę i kawę rozpuszczalną. Wszystko mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje. Zostawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy wystudzoną masę i ucieramy na gładki krem.
3.Kokosowa wkładka
Białka ubijamy na sztywno, pomału dodajemy cukier aż masa będzie sztywna. Kokos mieszamy z mąką ziemniaczana i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy łyżką z białkami. Pieczemy w 180 stopniach około 35-40 minut.
4.Układamy kolejno
biszkopt - masa kawowa - blat kokosowy - masa kawowa - biszkopt - starta czekolada.
Komentarze