Ciasto kruche z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Margarynę utrzeć z cukrem do białości dodawać stopniowo po jednym jajku i mleko cały czas ucierać na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wyłożyć na wysmarowaną i wyłożoną papierem do pieczenia blachę 28 40 cm
2.- Brzoskwinie odsączyć z zalewy na sicie każdą brzoskwinię ponacinać w paseczki układać na cieście ciasto włożyć do piekarnika na 170 stopni 45 - 50 minut
- dżem ogrzać zmiksować blenderem posmarować gorące ciasto posypać migdałami wcześniej uprażonymi na suchej patelni posypać ciasto delikatnie cukrem pudrem
Porady
Ciasto można piec na dużej blasze ale trzeba dodać 1 puszkę brzoskwiń ciasto wychodzi trochę nisze
Ciasto można ozdobić kleksami z bitej śmietany
Komentarze