Ciasto królowa śniegu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
4jajka
4łyżki mąki
4 łyżki cukru
Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy piane z cukrem, dodajemy żółtka do piany i miksujemy. Dosypujemy mąke i mieszamy ręcznie. Pieczemy w 180stopni ok 25minut.
Masa niebieska:
Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego budyniu dosypujemy galaretkę i mieszamy. Gorącą mase wylewamy na osudzony biszkopt.
Czekamy aż przestygnie masa i na nią nakładamy delicję.
Masa biała:
W mniejszej połowie szklanki wody rozpuszczamy galaretke agrestowa.
Śmietane kremówke ubijamy z cukrem pudrem, dolewajac do ubitej śmietany galaretke. Miksujemy i wylewamy na ciasto.
Na wierzch rozpuszczamy galaretke niebieska i dekorujemy bitą śmietaną.
Komentarze