Ciasto jogurtowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki kruszonki wyrobić ręcznie
Formę natłuścić i oprószyć bułką tartą
Brzoskwinie z puszki osączyć i pokroić na kawałki/wszystkie/.
Wszystkie produkty na ciasto wrzucić do miski
Wymieszać łyżką drewnianą na jednolitą masę.
Wyłożyć do formy, wyrównać.
Wierzch posypać bułką tartą i rozłożyć owoce.
Posypać kruszonką.
Piec ok. 1 godziny w 180 st.
Ja wstawiłam do zimnego piekarnika więc ustawiłam na 1 godz. i 20 minut
bo mój piekarnik rozgrzewa się 20 minut.
Przestudzone ciasto popudrować.
Ja zapomniałam przed nałożeniem owoców posypać bułką tartą, ale nic się nie stało a ciasto było bardzo soczyste.
Na początku myślałam że wybrałam za dużą formę bo wyszła cienka warstwa ciasta, ale nie potrzebnie, bo ciasto ładnie wyrosło.
Można zmieniać smaki dodając różne maślanki i owoce.
Ma również tą zaletę że szybko się robi.
Komentarze