Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

Pyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem marchewki i wspaniałego czekoladowego kremu... Doskonałe do popołudniowej kawki...

Składniki:

  • Ciasto:
    4 duże jajka,
    20g kakao,
    150g drobnego cukru do wypieków,
    150g mąki pszennej,
    180g marchewek,
    50g zmielonych orzechów włoskich,
    2 łyżki oleju z pestek winogron.

    Krem:
    250g półtłustego twarogu,
    100g jogurtu naturalnego,
    170g mlecznej czekolady,
    130g cukru pudru.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe marchewkowe 1. Jajka z cukrem ubić na parze na kogel-mogel. Dodać mąkę przesianą z kakao i bardzo dokładnie wymieszać. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do ciasta. Na koniec dodać zmielone orzechy włoskie oraz olej z pestek winogron.
  • surowe marchewkowe2 2. Wymieszać, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Ciasto przelać do przygotowanej formy o śr. 21cm.

    Piec ok. 35-40min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 2 warstwy.
  • 3. Biały ser dokładnie utrzeć z cukrem pudrem oraz jogurtem naturalnym. Następnie dodać stopioną, przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Połową kremu przełożyć warstwy ciasta, resztę rozsmarować na wierzchu, tworząc przy pomocy noża fantazyjne kształty. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować